2015. november 24., kedd

Almás-zabpelyhes keksz

Sok kísérletezés során alakult ki ez a recept. Olyan kekszet szerettem volna, amiben teljes kiőrlésű liszt is és zabpehely is van, de még sem nyögve-nyelős a kekszünk.
Mézzel gyümölccsel kombinálva nagyon finomra sikeredett.



Az alábbi mennyiség két nagy tepsihez elegendő.

Hozzávalók:
20 dkg finomliszt
17 dkg zabpehely
17 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
20 dkg teavaj vagy kókuszzsír
20 dkg barnacukor
3 ek. méz
1 tk. szódabikarbóna
2 db reszelt alma
fahéj ízlés szerint

A fentieket összegyúrjuk és kb. 2 óra hosszára hűtőbe rakjuk.
A keksz formázása többféleképpen is történhet. Ha van kekszmintázónk, biztos az a legszebb megoldás.
Kinyújtjuk a tésztát kb. 1 cm-re és kör alakúra szaggatjuk a kekszeket. Vagy gombócokat formázunk és kezünkkel lapogatjuk ki.
A sütés 180 fokon 10-15 percig történjen. Ha tovább sütjük nagyon ropogós lesz.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése